Er zijn bij de ziekte van Wegener veel verschillen. Er zijn namelijk drie soorten bij deze ziekte. Ook bij de symptomen van Wegener zit er een verschil. De ziekte van Wegener wordt een auto-immuun ziekte genoemd. De bloedvaten zullen ontstoken raken en je lichaam zal afweerstoffen maken tegen zichzelf. De ziekte kan op elke leeftijd onstaan, de gemiddelde leeftijd is echter 45 jaar. Het kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen. Een ander woord voor de ziekte van Wegener is GPA. GPA betekent Granulomatose met PolyAngiitis. Mensen kunnen bij de GPA ziekte onder andere last krijgen van langdurige verkoudheid en bijholteontsteking.

Verdere Symptomen

Zoals vrijwel iedere ziekte of aandoening, zijn er ook een aantal belangrijke symptomen van Wegener. Deze kunnen de ziekte van Wegener aanduiden. De ziekte van Wegener begint doorgaans met een langdurige verkoudheid. Daarnaast is er meestal sprake van koortsen vermoeidheid in beginnende fase. De meeste mensen die te maken krijgen met de ziekte van Wegener ervaren complicaties in de luchtwegen. Iedere patiƫnt kan echter andere symptomen ervaren of een andere heftigheid in deze symptomen. Om de een goede diagnose van de ziekte van Wegener te krijgen hoeft u dus niet perse al deze symptomen te ervaren.

Naast de bovengenoemde symptomen is er bij Wegener ook vaak sprake van: gewichtsverlies, in heftige of minder heftige mate, welke plotseling optreedt. Kortademigheid, gewrichtspijnen, longontsteking, zweren of ontstekingen op de huid en ontstekingen van de nieren.